search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Γιατί οι ακροδεξιοί της Ευρώπης κήρυξαν τον πόλεμο κατά της σοκολάτας Toblerone

21.12.2018 07:52
Γιατί οι ακροδεξιοί της Ευρώπης κήρυξαν τον πόλεμο κατά της σοκολάτας Toblerone - Media

 

Τον πόλεμο στη γνωστή σε όλους ελβετική σοκολάτα Toblerone κήρυξαν μέλη της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς με αφορμή την πιστοποίηση «χαλάλ» που έχει λάβει το προιόν.

Οι πολέμιοί της την καταγγέλλουν ότι παράγεται με τις ευλογίες του Ισλάμ, λαμβάνοντας τη θρησκευτική πιστοποίηση με βάση το Κοράνι.

Το φιτίλι της οργής άναψε κυριακάτικο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Blick», το οποίο κατηγορεί την εταιρεία για εξισλαμισμό.

Ωστόσο, η πιστοποίηση «halal» σημαίνει ότι οι καταναλωτές του δημοφιλούς προϊόντος, μπορούν να είναι και μουσουλμάνοι, καθώς δεν περιέχει συστατικά που απαγορεύει η θρησκεία τους.

Παρολ’ αυτά, ακροδεξιοί χρήστες του Διαδικτύου ζήτησαν μποϊκοτάζ της ελβετικής σοκολάτας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πιστοποίηση της ως χαλάλ.

Ο Γέοργκ Μόιτχεν, εκπρόσωπος της ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γερμανίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία», δημοσίευσε το θέμα στο Facebook επικρίνοντας την εταιρεία για εξισλαμισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:36