search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:53
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛΛ: «Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2053
27-12-2018
29.12.2018 04:00
kinal_1-1.jpg
 
«Προοδευτική ανατροπή ή διχασμός και νέα κρίση». Με αυτό το δίλημμα θα βρίσκεται… «στρωμένος» ο δρόμος προς την εκλογική μάχη κατά την εκτίμηση της Φώφης Γεννηματά. «Είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε τη μάχη των εκλογών» δηλώνει, παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας άμεσα εκλογές και υποστηρίζοντας πως όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο καλύτερα για τον τόπο.
 
Σε συνέντευξή της στη «Real News» η Γεννηματά τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. σφάζονται για την εξουσία και όχι για την ουσία.
«Δεν είναι (σ.σ.: το δίλημμα των εκλογών) το ψευτοδίλημμα Μητσοτάκης ή χάος που προσπαθεί να περάσει καθημερινά το διχαστικό δίπολο. Που τροφοδότησε ο κ. Τσίπρας όταν αρνήθηκε την πρότασή μας για αναλογικότερο σύστημα και μείωση του bonus και ψήφισε την απλή αναλογική για λόγους δικής του επιβίωσης. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που θα του δώσει ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του. Εμείς είμαστε έτοιμοι και το δείχνουμε με μια ξεκάθαρη πρόταση» τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
 
Καθώς μετράμε, επί της ουσίας, αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση, η άποψη της Γεννηματά είναι ότι υπάρχουν δυο δρόμοι για τον ελληνικό λαό. «Ο ένας είναι αυτός που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. Αλαζονεία, πόλωση, διχασμός. “Φύγε εσύ να έλθω εγώ” και τράβα στην πλατεία να πετροβολάς ξανά. Ο δρόμος αυτός ακρίβυνε και καθυστέρησε την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση. Αποδείχθηκε αδιέξοδο» υποστηρίζει στην συνέντευξή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ.
 
Νέα αδιέξοδα
Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο δρόμος που προτείνει το κόμμα της.
«Εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Το πρόγραμμά μας, το “Σχέδιο Ελλάδα”, είναι η πρόταση και δέσμευσή μας. Το νέο συμβόλαιο της δημοκρατικής παράταξης με τον λαό και ζητάμε πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίησή του» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Η ίδια τονίζει πως στέκεται απέναντι στον διχασμό που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα και κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι προσπαθούν μέσα από αυτό το τοξικό κλίμα να ψαρέψουν σε θολά νερά.
«Δεν τους ενδιαφέρει η ζημιά που κάνουν στον τόπο. Έχουν και την κρυφή ελπίδα ότι θα πλήξουν εμάς που τους χαλάμε τη σούπα του δικομματισμού. Θέλουν να λεηλατήσουν τον χώρο μας, αλλά δεν θα τους περάσει. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει γερές ρίζες στον λαό και, το κυριότερο, είναι σκληρό καρύδι» υπογραμμίζει η Γεννηματά. «Θα εμποδίσουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καθεστώς ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό επιδιώκει» είναι το χαρακτηριστικό της σχόλιο.
 
Σχετικά με το εκατέρωθεν πολιτικό «φλερτάρισμα» που δέχεται το τελευταίο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής, η Γεννηματά υποστηρίζει πως «δεν πρόκειται για πολιτικό φλερτ, αλλά για αλισβερίσι» προκειμένου, όπως αναφέρει, ο ένας για να παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία και ο άλλος για να την εξασφαλίσει.
 
«Γι’ αυτό έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί. Τώρα, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πάγια θέση των τοπικών κοινωνιών για συνεργασίες. Στηρίζουν σε πολλές περιοχές δικούς μας υποψηφίους για να κρύψουν τη γύμνια τους. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς» σημειώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50