search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τρομάζει το «τυφλό» χτύπημα

27.12.2018 13:23
«Λουκέτο» σε μπαρ στο Κολωνάκι - Έκρυβε πελάτες στον ακάλυπτο και παραβίαζε το ωράριο - Media

 

Την ανησυχία των διωκτικών αρχών προκάλεσε η πρωινή έκρηξη που συνέβη έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, προκαλώντας δύο ελαφρούς τραυματισμούς.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψαν την ελεύθερη διάβαση των οχημάτων απο το σημείο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή ό,τι απέμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική, το εκρηκτικό πακέτο περιείχε δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, χαμηλής ταχύτητας πυρίτιδα (πιθανώς από κροτίδες) που κόλλησαν γύρω από τα μπουκάλια, ρολόι και καλώδια.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σ΄ ένα κουτί παπουτσιών και τον άφησαν δίπλα από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας, ενώ κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «δοκιμαστικό» χτύπημα.

Αν η θεωρία της «πρόβας» ισχύει, τότε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πιθανότατα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από νέα τρομοκρατική ομάδα και όχι από τις ήδη υφιστάμενες.

Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές προκαλεί και το γεγονός ότι το χτύπημα ήταν «τυφλό» δηλαδή, δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός ήταν εμπρηστικός και μικρής ισχύος.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις και, παράλληλα, αναμένει την ανάληψη ευθύνης, κάτι που, πρέπει να επισημανθεί, δεν έχει γίνει ακόμα ούτε για τη βόμβα στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:17