search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Η ώρα των αποφάσεων – Οι δηλώσεις Μαλέλη και η τακτική των «ίσων αποστάσεων» του ΚΙΝΑΛΛ από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2054
3-1-2019
05.01.2019 04:00
mal.jpg
 
«Αρρυθμίες», λίγο πριν φύγει ο «παλιός ο χρόνος», προκάλεσαν στη Χαριλάου Τρικούπη οι δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση της Ν.Δ. «που θα φέρει τον όλεθρο» και, κατά συνέπεια, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δηλώσεις Μαλέλη, καταμεσής της εορταστικής περιόδου, εκτός από τους τριγμούς και τις αντιδράσεις που έφεραν εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη, ουσιαστικά «σκόρπισε στον αέρα» την τακτική των «ίσων αποστάσεων», που αποτελεί την αιχμή της στρατηγικής που έχει χαράξει και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά στον δρόμο προς τις κάλπες.
Επί της ουσίας όσα υποστήριξε ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα των οριστικών αποφάσεων για μια ενδεχόμενη συνεργασία με μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
«Όλεθρος»
«Και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μαλέλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7.
Ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε παράλληλα πως «δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η Ν.Δ., δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».
 
Ο Μαλέλης μάλιστα οριοθέτησε σε διψήφιο ποσοστό τον εκλογικό πήχη του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας πως «ένα 6% – 7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει».
Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως δεν φάνηκε να «υποδέχονται» ζεστά τις δηλώσεις Μαλέλη στα ερτζιανά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε πως «ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα».
 
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο διμέτωπος που έχει χαράξει το Κίνημα Αλλαγής απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. παραμένει, τονίζοντας πως «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη Ν.Δ., που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει».
 
Από τη δική του πλευρά ο Μαλέλης, εξηγώντας τις θέσεις που διατύπωσε μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, ανέφερε πως «κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν». Στην ανάρτησή του στα social media πρόσθεσε μάλιστα πως «το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50