25/10/2020 23:55:32

Ο Μανιαδάκης μηνύει ονομαστικά τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο Μανιαδάκης μηνύει ονομαστικά τους προστατευόμενους μάρτυρες  - Media

 

Ερωτηματικά προκύπτουν μετά τις δύο συνεντεύξεις που έδωσε ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης Novartis πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος, Νίκος Μανιαδάκης.

Αν όλα όσα κατήγγειλε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής και άτυπος σύμβουλος υπουργών Υγείας, αποδειχθούν αληθινά, τότε αλλάζει άρδην το σκηνικό σχετικά με το περίφημο αυτό σκάνδαλο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Νίκος Μανιαδάκης ξεκαθάρισε ότι «τον κ. Σαμαρά δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή του, ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο και ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ένας από τους υπουργούς Υγείας που τον είχε καλέσει προκειμένου να είναι μέλος των ομάδων με την τρόικα και για να ακούσει τις απόψεις του».

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η άσκηση ποινικής δίωξης ήταν δρομολογημένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο που δημοσίευσε το ΑΠΕ, ήταν θέμα ημερών για την Εισαγγελία Διαφθοράς η ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα για τον σύμβουλο πρώην υπουργών Υγείας.

Ηδη υπάρχουν απόψεις νομικών ότι αν κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας έχει δώσει καταθέσεις και μετά γίνεται κατηγορούμενος, τότε οι καταθέσεις του έχουν απόλυτη ακυρότητα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, περά από το γεγονός ότι η μεταβάπτιση του Νίκου Μανιαδάκη από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο, καθιστά άκυρες όλες τις καταθέσεις του, ενώ το γεγονός αυτό συμπαρασύρει όλες τις εισαγγελικές ενέργειες που στηρίχθηκαν στις καταθέσεις του ή συνδέονται με αυτές.

Εν τω μεταξύ σε μια κίνηση που αναμένεται να δώσει νέες διαστάσεις στην τροπή που έχει ήδη λάβει η υπόθεση Novartis, προτίθεται να προχωρήσει σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο Νίκος Μανιαδάκης. Ειδικότερα αντιλαμβάνεται πλέον την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, πέραν των δημόσιων καταγγελιών, σκοπεύει να προχωρήσει και σε μια σειρά από νομικές ενέργειες, προκειμένου να αποκαλύψει, όπως διατείνεται «το σαθρό κατασκεύασμα της υπόθεσης».

Ευρισκόμενος σε απόλυτη συνεργασία με τον νομικό του παραστάτη Θόδωρο Μαντά, φαίνεται να έχουν καταλήξει στην κατάθεση μηνύσεων, εναντίον των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Μάλιστα, εφόσον τελικώς αποφασιστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια (σ.σ. που κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη αποφασίσει) οι μηνύσεις θα κατατεθούν ονομαστικά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Με απλά λόγια ο κ. Μανιαδάκης, δεν θα επικαλεστεί στα ψευδώνυμα που δόθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές στους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, εκ των πραγμάτων, παύει παύουν να υπάρχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δικονομική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis.

Στο μεταξύ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Μανιαδάκη να έχει κληθεί ήδη από την ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις επί των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Φυσικά, κανείς δεν αποκλείει – απεναντίας το θεωρούν σχεδόν βέβαιο - ότι αυτό θα συμβεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, αν όχι κατά την διάρκεια της αυριανής μέρας.

Ο Μανιαδάκης γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, αφού είχαν συναντηθεί κατά την διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων που έδωσαν στην εισαγγελία Διαφθοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.