29/09/2020 13:51:34

Ίλιγγος: Η Apple έχασε 450 δισ. δολάρια μέσα σε τρεις μήνες

Apple κατά Τραμπ: Οι δασμοί σου σε βάρος της Κίνας μας κάνουν ζημιά - Media

 

Σχεδόν δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας φθάνουν οι απώλειες της Apple από τον Οκτώβριο -όταν έγινε η πρώτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του ενός τρισ. δολαρίων- μέχρι σήμερα, οπότε και η μετοχή της υφίσταται ασφυκτικές πιέσεις.

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Apple βρίσκεται λίγο πάνω από τα 670 δισ. δολάρια, έχοντας καταγράψει απώλειες ύψους άνω των 450 δισ. μέσα σε διάστημα τριών μηνών, με τους επενδυτές να ανησυχούν και για περαιτέρω μείωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρέχων πανικός προκλήθηκε από γράμμα του CEO της Apple Τιμ Κουκ προς τους μετόχους, στο οποίο μείωνε τις προβλέψεις της κερδοφορίας της εταιρείας, πυροδοτώντας κατάρρευση των αγορών.

Φυσικά, η Apple παραμένει μια από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις του πλανήτη, ωστόσο πολλοί αναλυτές επιχειρούν να εξηγήσουν τους λόγους της επιβράδυνσης των κερδών της και να προβλέψουν το μέλλον της.

Κάποιοι, μάλιστα, ανησυχούν ότι οι υπερβολικά υψηλές τιμές των iPhone, των εμβληματικών προϊόντων της Apple, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, οδηγώντας σε χαμηλότερες πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.