search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Ίλιγγος: Η Apple έχασε 450 δισ. δολάρια μέσα σε τρεις μήνες

04.01.2019 14:01
Apple κατά Τραμπ: Οι δασμοί σου σε βάρος της Κίνας μας κάνουν ζημιά - Media

 

Σχεδόν δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας φθάνουν οι απώλειες της Apple από τον Οκτώβριο -όταν έγινε η πρώτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του ενός τρισ. δολαρίων- μέχρι σήμερα, οπότε και η μετοχή της υφίσταται ασφυκτικές πιέσεις.

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Apple βρίσκεται λίγο πάνω από τα 670 δισ. δολάρια, έχοντας καταγράψει απώλειες ύψους άνω των 450 δισ. μέσα σε διάστημα τριών μηνών, με τους επενδυτές να ανησυχούν και για περαιτέρω μείωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρέχων πανικός προκλήθηκε από γράμμα του CEO της Apple Τιμ Κουκ προς τους μετόχους, στο οποίο μείωνε τις προβλέψεις της κερδοφορίας της εταιρείας, πυροδοτώντας κατάρρευση των αγορών.

Φυσικά, η Apple παραμένει μια από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις του πλανήτη, ωστόσο πολλοί αναλυτές επιχειρούν να εξηγήσουν τους λόγους της επιβράδυνσης των κερδών της και να προβλέψουν το μέλλον της.

Κάποιοι, μάλιστα, ανησυχούν ότι οι υπερβολικά υψηλές τιμές των iPhone, των εμβληματικών προϊόντων της Apple, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, οδηγώντας σε χαμηλότερες πωλήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50