search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με τον Θεοχαρόπουλο… Ποιοι τον «βλέπουν» κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ 

10.01.2019 11:52
4656758.jpg

 

Αίνιγμα για τη στάση του στο ζήτημα της ψηφοφορίας της Συμφωνίας Πρεσπών, αποτελεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι υπάρχουν στελέχη του Μ. Μαξίμου όπου υπολογίζουν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στους βουλευτές που θα ψηφίσουν το ονοματολογικό. Η αλήθεια είναι ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δε διανύουν και την καλύτερη περίοδο, με τους δύο να έχουν συγκρουστεί για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, καθώς στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι έχουν περιοριστεί πολλές υποψηφιότητες που προέρχονται από το κόμμα τους. 

Το πιο κρίσιμο σημείο και αυτό που ουσιαστικά θα κρίνει και την μελλοντική σχέση Θεοχαρόπουλου – Γεννηματά είναι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εάν  τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από το ΚΙΝΑΛ, με τον Θεοχαρόπουλο να δηλώνει ότι θα ψηφίσει το ονοματολογικό, τότε είναι σίγουρο ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα τεθεί εκτός γραμμής. Υπενθυμίζεται  ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και στην ψηφοφορία για το εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική είχε δώσει θετική ψήφο στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.  Βέβαια, τότε δεν τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ούτε υπήρξαν κυρώσεις.

Πολλοί, αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος «βλέπει» προς την Κουμουνδούρου αφού έχει ταχθεί δημοσίως τόσο για ανοίγματα της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, ενώ έχει δεχθεί και έντονο πολιτικό φλερτ από το κυβερνών κόμμα. 

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η συμμετοχή του κ. Θεοχαρόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί διακαώς να είναι στο Επικρατείας, καθώς πρέπει «να υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ». Με αυτό το ενδεχόμενο δε συμφωνεί όμως η κ. Γεννηματά, η οποία κάνει άλλες σκέψεις για το ποιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. 

Αναμένοντας τις εξελίξεις τόσο στη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για τα κομματικά ψηφοδέλτια κρίσιμο παραμένει το ερώτημα αν σε περίπτωση οριστικής ρήξης των δύο πλευρών ο κ. Θεοχαρόπουλος θα κοιτάξει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το φλερτ που δέχεται είναι έντονο. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Θεοχαρόπουλο να έχει συναντηθεί με στελέχη της Κουμουνδούρου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχει συζητηθεί μελλοντική μεταγραφή τού στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την άλλη είναι γνωστό, πώς σε επίπεδο τοπικής αυτοδίοικησης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βολιδοσκοπήσει αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια, εν όψει και των εκλογών του Μαΐου. 

Ουσιαστικά δύο είναι τα ζητήματα που θα δείξουν ποιες είναι οι μελλοντικές σχέσεις ΚΙΝΑΛ – ΔΗΜΑΡ. Πρώτον η συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Αυτά τα δύο ζητήματα θα κρίνουν και τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες αναμένονται να είναι ραγδαίες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50