12/08/2020 09:39:53

Πολική αρκούδα όρμησε σε… πυρηνικό υποβρύχιο καθώς αναζητούσε τροφή (Photos)

Πολική αρκούδα όρμησε σε… πυρηνικό υποβρύχιο καθώς αναζητούσε τροφή (Photos) - Media

 

Η κλιματική αλλαγή έχει διαλύσει το περιβάλλον. Οι πάγοι ολοένα και περισσότερο λιώνουν και πολλά ζώα που ζουν στους πόλους πλέον έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης. Οι πολικές αρκούδες είναι ένα από τα ζώα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης με το λιώσιμο των πάγων. Η τροφή τους έχει συρρικνωθεί και πεινασμένες κατεβαίνουν όλο και νοτιότερα προκειμένου να βρουν κάτι να τραφούν.

Ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο τύπου Delta IV, αναδύθηκε στα βόρεια της Νορβηγίας στα νησιά Σβάλμπαρντ. Τότε είχε μια συνάντηση με μια πολική αρκούδα, ακριβώς δίπλα στους πάγους.

Η αρκούδα το πλησιάζει με επιφύλαξη. Προφανώς νομίζει ότι πρόκειται για φάλαινα που ξεβράστηκε και ετοιμάστηκε να τη φάει. Πρόκειται όμως για ένα ατσάλινο θηρίο, το οποίο δεν τρώγεται. Η αρκούδα το μυρίζει, το αγγίζει και στο τέλος αποφασίζει να ανέβει επάνω του.

Το υποβρύχιο με 120 μέλη πλήρωμα αναδύθηκε για να πετάξει τα σκουπίδια του. Τότε ήταν που η αρκούδα το εντόπισε και του όρμησε. Το θηλαστικό αφού είδε και αποείδε ότι δεν πρόκειται για τροφή, βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα και στη συνέχεια επέστρεψε επάνω στους πάγους.

Τα ρωσικά υποβρύχια τύπου Delta IV, είναι πυρινοκίνητα, έχουν μήκος 167 μέτρων και μεταφέρουν μέχρι και 18 πυραύλους ή τορπίλες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.