search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων

16.01.2019 15:24
Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων - Media

 

Ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση των υποβρυχίων, με το δικαστήριο να αποφασίζει την καταδίκη της πλειονότητας των κατηγορουμένων.

Για την ακρίβεια 20 από τους 27 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι σε μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε επτά κατηγορουμένους, αλλά έκρινε ένοχους τους υπόλοιπους 20, μεταξύ των οποίων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός έχει επίσης καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22