search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:32
MENU CLOSE

«Να καταψηφίσει ο λαός την κυβέρνηση» – Η συμφωνία των Πρεσπών καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων λέει το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2056
17/1/2019
19.01.2019 04:00
kke_0-11.jpg

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και, ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στη Βουλή και τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα, το κρίσιμο ζήτημα είναι να την καταψηφίσει ο ίδιος ο λαός, γιατί θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανέφερε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας μάλιστα πως το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Αυτή η εξέλιξη βολεύει και τους δύο σας, κ. Τσίπρα. Γιατί σας δίνει τη δυνατότητα αφενός σε εσάς να διασώσετε την κυβέρνησή σας με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ. Αφετέρου στον μέχρι πρότινος συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο, να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Εμφανιζόμενος, μάλιστα, ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία όχι απλά έβαλε πλάτη, αλλά πρωτοστάτησε και στην υλοποίησή της, όλο το προηγούμενο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για τον Περισσό η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτέλεσε τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων που «τρέχουν» τις τελευταίες ημέρες, είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή, τους οποίους τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πάνος Καμμένος υπηρέτησαν, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

«Βρώμικη δουλειά»

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, σημείωσε πως «η συμφωνία που υπογράψατε, κ. Τσίπρα, με τον κ. Ζάεφ είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή, τους οποίους, τόσο εσείς όσο και ο κ. Καμένος, υπηρετήσατε με πολύ μεγάλη συνέπεια».

Όπως είπε ο Κουτσούμπας, «ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά πλέον και σας αναγνωρίζει τη βρώμικη δουλειά που αναλάβατε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, για λογαριασμό του Τραμπ, για λογαριασμό της Μέρκελ και των άλλων δυναστών του λαού μας, σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση. Και καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να την ολοκληρώσετε. Είσαστε πολύ συνεπείς μόνο σ’ αυτό. Και γι’ αυτό σας στηρίζουν όλοι αυτοί οι ορκισμένοι εχθροί του ελληνικού λαού με κάθε τρόπο».

Ο Κουτσούμπας τόνισε μάλιστα πως «θεωρείτε επίτευγμά σας μια επαίσχυντη συμφωνία που έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν η γειτονική χώρα να ενταχθεί άμεσα στη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή, μόνο και μόνο για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα δυτικά Βαλκάνια. Το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών μιλάει καθαρά για επικύρωση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας και η “επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας”, για την οποία καμαρώνετε, μάλιστα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01