search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Ο παππούς του Τσιτσιπά ήταν αθλητής της Σοβιετικής Ένωσης – Έγινε και γραμματόσημο (Photos)

22.01.2019 07:44
Ο παππούς του Τσιτσιπά ήταν αθλητής της Σοβιετικής Ένωσης – Έγινε και γραμματόσημο (Photos) - Media

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας, της Ντιναμό Μόσχας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λένινγκραντ τότε), τον Σεργκέι Σαλνίκοφ.

Όμως έχει ακούσει τόσα πολλά για εκείνον που είναι σαν να τον έχει γνωρίσει. Μάλιστα είχε γράψει και στο facebook του: «Δεν μπορούσα να είμαι πιο περήφανος εγγονός! Δυστυχώς, δεν είναι στη ζωή και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, αλλά είμαι πολύ περήφανος για τον παππού μου Σεργκέι Σαλνίκοφ, για όσα πρόσφερε στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ. Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης του 1956 με την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, Πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης και σπουδαίος πρωταθλητής που αντιμετώπισε τον Πελέ και την υπόλοιπη ομάδα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία.

Η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει γραμματόσημα για όλους τους θρυλικούς παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ και να προσθέσει τα ονόματα τους στα περισσότερα αεροπλάνα της Aeroflot, για να τιμήσει και να δείξει το σεβασμό της στους εθνικούς ήρωες, ανάμεσα στους οποίους στον παππού μου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ παππού! Ευχαριστούμε που μας κάνεις περήφανους!»

Η μητέρα του Στέφανου η Τζούλια Σαλνίκοβα ήταν και εκείνη αθλήτρια. Η μεγάλη της αγάπη ήταν το τένις και μάλιστα το 1990 βρισκόταν στην 194η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σεργκέι Σαλνίκοφ ήταν όνομα θρύλος στη Σοβιετική Ένωση και έπαιξε μαζί με τους Λεβ Γιασίν, Ιγκόρ Νέτο, Νικίτα Σιμονιάν, Ανατόλι Ίλιν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:37