search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου η «ομάδα Τραμπ» – Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο για όσα γίνονται στον Λευκό Οίκο

22.01.2019 20:56
Μεγάλη έρευνα κατά Τραμπ από τους Δημοκρατικούς - Ζητούν έγγραφα ακόμα κι από τους γιους του - Media

 

Ένα νέο βιβλίο σχετικά με τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο περιστοιχισμένο από μια ομάδα που είναι ορισμένες φορές «εκτός ελέγχου», που αρέσκεται στις προδοσίες, για να μπορέσει να επιβιώσει στο χάος, που επικρατεί στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο.

Το βιβλίο με τίτλο «Η ομάδα από τις οχιές: οι 500 φανταστικές ημέρες μου στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, φέρει την υπογραφή του Κλιφ Σιμς, ενός πρώην ειδικού συμβούλου του 45ου προέδρου. Ο Σιμς συμμετείχε στην εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προτού εισχωρήσει στις υπηρεσίες επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Τα αποσπάσματα του βιβλίου των 384 σελίδων δημοσιεύτηκαν από τη Washington Post, το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR και τον ενημερωτικό ιστότοπο Axios.

Σύμφωνα με την Ποστ, στο βιβλίο περιγράφονται «σκηνικά χάους, δυσλειτουργίας και διπροσωπίας σε συνδυασμό με χοντροκοπιές μεταξύ του προέδρου, των μελών της οικογένειάς του και κυβερνητικών αξιωματούχων».

Αποφεύγοντας τις κολακείες, ο συγγραφέας κάνει κι ο ίδιος την αυτοκριτική του, καθώς παραδέχεται ανοικτά ότι τον είχε συνεπάρει η φιλοδοξία, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

«Είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς τον βαθμό που το προσωπικό του Λευκού Οίκου, εμού συμπεριλαμβανομένου, λειτουργούσε ορισμένες φορές τόσο ανεξέλεγκτα» γράφει ο Κλιφ Σιμς.

Η πιστή του Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ χαρακτηρίζεται «ελεύθερος σκοπευτής» στους κόλπους της ομάδας των συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, στόχος των οποίων είναι να «επιβιώσουν σε βάρος όλων των άλλων, ακόμα και του ίδιου του προέδρου».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρεί να καλλιεργήσει το πνεύμα της αφοσίωσης, ένα χαρακτηριστικό του που έχει ήδη επισημανθεί και στα απομνημονεύματα του Τζέιμς Κόμεϊ, του πρώην επικεφαλής του FBI, τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του που έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα βιβλία είναι η έλλειψη συγκέντρωσης του μεγιστάνα μπροστά σε λεπτομερείς παρουσιάσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του, μετά τις συνεχείς διαρροές στον Τύπο, έγραψε ο Σιμς, που αφηγείται ότι ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε συντάξει «έναν κατάλογο με εχθρούς» με τον πρώην σωματοφύλακά του Κιθ Σίλερ.

«Θα ξεφορτωθούμε όλα τα ερπετά, ακόμα και τα όρνεα» τους είχε εξηγήσει τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:18