search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:17
MENU CLOSE

Ο νέος εκθεσιακός χώρος της BMW στο Μόναχο

24.01.2019 07:41
Ο νέος εκθεσιακός χώρος της BMW στο Μόναχο - Media

 

Το M8 Gran Coupe της BMW «φέρνει στο νου τις χρωματικές διαβαθμίσεις του μυστηριακού και ποιητικού Βόρειου Σέλας», σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ισπανίδα σχεδιάστρια Πατρίσια Ουρκιόλα (Patricia Urquiola) εμπνεύστηκε από τα χρώματα του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει το καινούργιο πάτωμα στον εκθεσιακό χώρο BMW Welt.

Η Ουρκιόλα είχε ως σημείο εκκίνησης τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου που είχε τραβήξει η αυτοκινητοβιομηχανία με φόντο μια λαμπυρίζουσα πράσινη παγωμένη λίμνη και, όπως σημειώνει η BMW, «χρησιμοποίησε την επιφάνεια που δημιούργησε για να μεταφράσει, ενστικτωδώς, τη φαινομενικά θρυμματισμένη επιφάνεια του πάγου, το πράσινο χρώμα -που μοιάζει να αλλάζει τόνο ανάλογα με το διαφορετικό φως – και το Πολικό Σέλας».

Το με εμβαδόν 322 τετραγωνικά μέτρα πάτωμα σχεδιάστηκε από την Ουρκιόλα και κατασκευάστηκε από την εξειδικευμένη στην κατασκευή πατωμάτων εταιρεία Aectual, η οποία χρησιμοποιεί ρομποτική τεχνολογία για να παράξει από τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα πλαίσιο ύψους ολίγων εκατοστών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14