search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:28
MENU CLOSE

Οικογενειακό δράμα: Χωρίς ρεύμα επί πέντε χρόνια 5μελής οικογένεια με βρέφη στο Πήλιο

04.02.2019 08:25
Είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε πορνό - Media

 Το απίστευτο δράμα μίας οικογένειας, που επί πέντε χρόνια επιβιώνει με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπιτικό της, αποκάλυψε αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, που «τρέχει» από τον περασμένο Ιούνιο σε όλη τη χώρα και στους κατά τόπους Δήμους της Μαγνησίας, στους οποίους έχουν συσταθεί επιτροπές για την εξέταση των αιτημάτων.

Όπως αναφέρει ο ”Ταχυδρόμος”, η οικογένεια, που έχει και διδυμάκια ενός έτους, έχει βιώσει επανειλημμένως το σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Στο παρελθόν το σπίτι της είχε πιάσει φωτιά και είχε καεί ολοσχερώς.

Το οικογενειακό δράμα εξελίσσεται στη Μακρυράχη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ενας άνεργος πατέρας, μία περιστασιακά εργαζόμενη μητέρα, όπως και η ενήλικη κόρη της και διδυμάκια ενός έτους ζουν σε ένα σπίτι που είχε καταστραφεί ολοσχερώς εξαιτίας πυρκαγιάς και ανακατασκευάστηκε, στο οποίο όμως τα τελευταία πέντε χρόνια η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι κομμένη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, η οικογένεια έχει μεγάλη ανάγκη. Τα πέντε αυτά χρόνια αναγκάζονταν να προχωρούν σε παράνομες επανασυνδέσεις για να καλύπτουν βιοποριστικές τους ανάγκες. Από τον περασμένο όμως Σεπτέμβριο, συνεργείο κατ’ εντολή της ΔΕΗ, τους ξήλωσε την παροχή και πλέον δεν μπορούν ούτε καν παράνομα να πάρουν ρεύμα. Ολο τον χειμώνα τον βγάζουν στα σκοτάδια. «Ευτυχώς διαθέτουν ξυλόσομπα και έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη θέρμανση», λέει ο ίδιος. Κανείς στην περιοχή δεν ήξερε την έκταση του προβλήματος που βίωνε η πενταμελής οικογένεια.

Τα πάντα αποκαλύφθηκαν όταν η οικογένεια αποφάσισε να κάνει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος. Η τριμελής επιτροπή, που έχει συσταθεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την εξέταση των αιτημάτων δημοτών, βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρωτόγνωρο δράμα της οικογένειας. Από το 2014 τους έχουν κόψει το ρεύμα και αναγκάζονται να κάνουν παράνομες συνδέσεις μέχρι η ΔΕΗ να το εντοπίσει και να τους το ξανακόψει. Από τον Σεπτέμβριο δεν μπορούν ούτε παράνομη σύνδεση να κάνουν, γιατί τους «ξήλωσαν» όλο το ρολόι.

Το χρέος της οικογένειας προς τη ΔΕΗ φθάνει στις 9.000 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργο εγκρίθηκε εφάπαξ βοήθημα ύψους 4.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια θα μπορέσει να επανασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα, όμως θα πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού. «Το ζητούμενο είναι να βοηθήσει η Πολιτεία για τη στήριξη της οικογένειας, στην οποία ζουν και δύο μωράκια, γιατί το βοήθημα είναι εφάπαξ και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ρυθμίσεις στη συνέχεια για να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», σημείωσε με αγωνία ο αντιδήμαρχος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27