search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:11
MENU CLOSE

CNBC: «Κόλλησαν» οι μεταρρυθμίσεις, «στον αέρα» οι επιστροφές από τα ομόλογα

08.02.2019 19:13
CNBC: «Κόλλησαν» οι μεταρρυθμίσεις, «στον αέρα» οι επιστροφές από τα ομόλογα - Media

 

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση από τις επιστροφές των κερδών των ομολόγων, τους επόμενους μήνες, καθώς καθυστερεί η εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αναφέρει το CNBC, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Το αμερικανικό δίκτυο υπενθυμίζει πως η χώρα δεν βρίσκεται πλέον σε επίσημο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά τον Ιούνιο συμφώνησε να συνεχίσει την εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα της επιστραφούν τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (SMP-ANFA) που είχε αγοράσει η ΕΚΤ, προκειμένου να μπορέσει να επενδύσει ξανά στην οικονομία της.

“Βρίσκονται πίσω αναφορικά με αυτά που πρέπει να εφαρμόσουν”, δήλωσε στο CNBC ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια όταν επικοινώνησε το CNBC.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, υπενθυμίζει το CNBC, σημειώνοντας πως, έκτοτε, οι ευρωπαίοι πιστωτές της χώρας, δημοσίευσαν μετα-μνημονιακή έκθεση, δηλώνοντας ότι υπήρχαν «καθυστερήσεις σε δεκαέξι ειδικές μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που αναμένονταν για το τέλος του 2018».

Διαβάστε περισσότερα στο Econmy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50