02/04/2020 00:41:40

«Ξέφυγε» ο Ιβανόφ: Ο Κεμάλ ήταν... Μακεδόνας είπε σε Τούρκους επιχειρηματίες

«Ξέφυγε» ο Ιβανόφ: Ο Κεμάλ ήταν... Μακεδόνας είπε σε Τούρκους επιχειρηματίες - Media
 
Μπορεί η ΠΓΔΜ να αποδέχθηκε τους όρους της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και να αφαίρεσε από το σύνταγμά της αλυτρωτικές αναφορές, ωστόσο ο εθνικιστής πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ, όχι μόνο δεν απέστη αυτών των θέσεων, αλλά κατάφερε να αφήσει με το στόμα ανοιχτό Τούρκους επιχειρηματίες, με τους οποίους συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ, ήταν... Μακεδόνας.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας με τον Τούρκο επιχειρηματία Σαντί Σενέρ, του ομίλου TAV, ο Ιβανόφ είπε ότι «ο Μουσταφά Κεμάλ είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας έστειλα τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην ΠΓΔΜ. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά».
 
Πηγή: IBNA

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.