15/10/2019 03:32:31

Παρίσι: Πως ένας εγκατελελειμμένος σταθμός του μετρό γίνεται κόμβος γαστρονομίας (Photos)

Παρίσι: Πως ένας εγκατελελειμμένος σταθμός του μετρό γίνεται κόμβος γαστρονομίας (Photos) - Media

 

Στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, κάτω από τη διασταύρωση Croix Rouge, ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός του μετρό θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία: σε βάθος εννιά μέτρων, η μία πλατφόρμα θα στεγάσει μια υπόγεια αγορά τοπικών φαγώσιμων προϊόντων και η απέναντί της ένα ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ.

Το πρότζεκτ «Terminus» - συνεργασία της επενδυτικής εταιρείας αστικής αναμόρφωσης Novaxia και του αρχιτεκτονικού γραφείου SAME Architectes - απαντά στις εκκλήσεις των «Reinventing Paris» και «Subterranean Secrets of Paris» με μία πρόταση που εστιάζει στη γαστρονομία. Κοπερατιβίστικος και διασκεδαστικός, φίνος και εκπαιδευτικός, αυτός ο χώρος έχει στόχο να ανακτήσει την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της γαλλικής πρωτεύουσας, έναν σταθμό του παρισινού μετρό.

Στη βόρεια πλατφόρμα, μια πρόσκληση σε βόλτα: μια «στοά» με τέσσερα κιόσκια, καφέ, ντέλι, οινοπωλείο και πάγκος γύρω από το πρώην γκισέ εισιτηρίων που θα προτείνουν ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα ή τοπικές λιχουδιές κατευθείαν από τους παραγωγούς στον ουρανίσκο μας. Στη νότια πλατφόρμα, το ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ θα δίνει τη δυνατότητα για ταξίδι στον κόσμο της γεύσης κάνοντας χρήση των προϊόντων της απέναντι πλατφόρμας. Ενθουσιασμός στους καλοφαγάδες!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.