search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Ο Άδωνις φέρνει στη Βουλή το δάνειο Πολάκη

18.02.2019 13:58
Γεωργιάδης: Βγάζει «λάδι» την εκκλησία για τα Θεοφάνεια - «Μην είμαστε άδικοι, έβαλε πλάτη» (Audio) - Media

 

Ερώτηση στη Βουλή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για τραπεζικά ζητήματα, Γιάννη Δραγασάκη, για την υπόθεση του δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό – καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ακίνητο του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ»
 
Προσέθεσε δε ότι «σύμφωνα με την αποκάλυψη ο κ. Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποία η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση» και ρωτά να μάθει «σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού; Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50