search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36
MENU CLOSE

Πανελλήνιες: Δεν θα μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου

19.02.2019 08:44
Πανελλήνιες: Αυξάνουν την ύλη σε 4 μαθήματα  - Media

 

Κανένα προγραμματισμό δεν μπορούν να κάνουν γονείς και μαθητές, αφού το υπουργείο Παιδείας ξαναλλάζει τα δεδομένο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τελικά η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει μπει η χώρα φαίνεται πως «πάγωσε» το υπουργείο Παιδείας και δεν θα προχωρήσει στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή πανεπιστημίου. Αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, πρακτικά αυτό θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Ετσι οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήμα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει.

Πρόκειται για τα Αρχαία, την Ιστορία, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τις Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την Πληροφορική. Ωστόσο υπενθυμίζεται πως τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36