13/12/2019 00:03:23
29.1.2010

Εθελουσία και στον «Guardian»

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση «χτυπάει» ανελέητα τον κλάδο του Τύπου σε όλη την Ευρώπη, τα εκδοτικά συγκροτήματα αναγκάζονται να προχω- ρήσουν σε περικοπές προσωπικού για να επιβιώσουν.

Από αυτόν τον κανόνα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση ούτε η Μεγάλη Βρετανία, και συγκεκριμένα ο εκδοτικός κολοσσός Guardian News and Media. Έτσι λοιπόν, η GNM, που εκδίδει εκτός των άλλων τις εφημερίδες «Guardian» και «Observer», αποφάσισε να εφαρ- μόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ούτως ώστε να μειώσει το προσωπικό της. Απώτερος σκοπός της εθελουσί- ας είναι να αντιμετωπιστεί η τεράστια χασούρα – 100.000 λίρες καθημερινά – που έχει το συγκρότημα και σε βάθος χρόνου να καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά, γυρίζοντας και πάλι σε κερ- δοφόρα μονοπάτια.

Μέχρι στιγμής 40 εργαζόμενοι από το τμήμα σύνταξης της GNM έχουν δει την πόρτα της εξόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν παραμένει ακόμα άγνωστος, μιας και το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.