search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:50
MENU CLOSE

«Πάγος» από την Κομισιόν στις σκέψεις για αναβολή του Brexit

25.02.2019 12:23
«Πάγος» από την Κομισιόν στις σκέψεις για αναβολή του Brexit - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να εργάζεται με βάση την υπόθεση ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από το μπλοκ όπως έχει προγραμματιστεί στις 29 Μαρτίου.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι ο Βρετανός υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ –που είναι επικεφαλής των νομικών συμβούλων της κυβέρνησης– θα έχουν συνομιλίες στις Βρυξέλλες αύριο με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Η Αντρέεβα δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε μια «εποικοδομητική συνάντηση» με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην Αίγυπτο σήμερα προσθέτοντας ότι «γίνεται καλή πρόοδος» σε τρία σημεία:

– στην αναβάθμιση της πολιτικής διακήρυξης ΕΕ-ΗΒ για τις μελλοντικές τους σχέσεις μετά το Brexit

– στο να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στο τι ρόλο θα μπορούσαν να διαδραματίσουν στο μέλλον οι «εναλλακτικές ρυθμίσεις» για το λεγόμενο ιρλανδικό backstop

– στην εξέταση «πιθανών πρόσθετων εγγυήσεων» για τη Βρετανία σε ό,τι αφορά το backstop.

«Συμφώνησαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά έγκαιρα για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου», δήλωσε η Αντρέεβα.

“Υπνοβατούμε προς ένα σενάριο χωρίς συμφωνία”

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπνοβατούν προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Υπνοβατούμε προς ένα σενάριο άνευ συμφωνίας. Είναι απαράδεκτο και οι καλύτεροι σου φίλοι πρέπει να σε προειδοποιήσουν. Ξύπνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κατάληξε σε ένα συμπέρασμα και κλείσε τη συμφωνία», δήλωσε ο Ρούτε σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:50