search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:20
MENU CLOSE

Αποδοκίμασαν την Ολγα Γεροβασίλη στην Πτολεμαΐδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

27.02.2019 12:36
Αποδοκίμασαν την Ολγα Γεροβασίλη στην Πτολεμαΐδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video) - Media

 

Η παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια.

Η αστυνομία είχε φροντίσει από νωρίς να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, λόγω της παρουσίας της Όλγας Γεροβασίλη στην τελετή αποφοίτησης των νέων πυροσβεστών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50-60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων», ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Ωστόσο η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και δεν άργησαν να εκδηλωθούν επεισόδια.
Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών για να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.
Οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν και τους απώθησαν με τη χρήση χημικών.

Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε από χτύπημα στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την κυρία Γεροβασίλη και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Πέντε τραυματίες

Τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωμα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14