search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

STOP: Γιατί το σήμα της Τροχαίας είναι οκτάγωνο;

07.03.2019 19:39
STOP: Γιατί το σήμα της Τροχαίας είναι οκτάγωνο; - Media

 

Το STOP είναι ένα από τα σήματα που συναντάνε περισσότερο οι οδηγοί.

Έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί το STOP διαφέρει τόσο πολύ από τα άλλα σήματα της τροχαίας.

Το σήμα STOP έχει σχήμα οκταγώνου και υπάρχει σημαντικό λόγος που διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα σήματα που μαθαίνουμε βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (KOK).

Ο λόγος που είναι τόσο διαφορετικό, καθώς θα πρέπει να γίνεται διακριτό, αντιληπτό και κατανοητό, όχι μόνον από εμάς αλλά και από τους υπόλοιπους οδηγούς που έρχονται από αντίθετες κατευθύνσεις.

Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει μόνον για το STOP, αλλά και για άλλα σήματα της Τροχαίας, όπως η οδός προτεραιότητας που είναι σε σχήμα ρόμβου αλλά και η υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας που είναι σε σχήμα ανάποδου τριγώνου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως για τον ΚΟΚ το STOP θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σήματα που συναντάμε στους δρόμους και σίγουρα η παραβίασή του δεν συνιστά μόνο παράβαση αλλά και επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

Πηγή: pagenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41