search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:23
MENU CLOSE

Υποσχέσεις Μητσοτάκη: Οι κινήσεις που θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2063
7-3-2019
12.03.2019 04:00
Μητσοτάκης: Πρώτη μου κίνηση η μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη	 - Media

 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για υπονόμευση του μέλλοντος του έθνους και της χώρας μας. Παράλληλα παρουσίασε επιγραμματικά τις κινήσεις που θα κάνει το κόμμα του, αν γίνει κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους νέους γονείς.

Αναφέρθηκε λοιπόν σε «σχέδιο τεσσάρων κατευθύνσεων», το οποίο περιλαμβάνει «μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού, στήριξη των εργαζόμενων γονέων – κυρίως των γυναικών – και των μεγάλων οικογενειών, επιστροφή των νέων που έφυγαν και διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου ασφαλιστικού».

«Θεσπίζουμε άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο θα γεννιέται στην πατρίδα μας για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πρώτου καιρού, που δεν πρέπει να αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για κανένα νέο ζευγάρι που θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι «το κόστος αυτού του μέτρου δεν ξεπερνά τα 150 εκατ. τον χρόνο».

«Το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ακόμη ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι θα ωφεληθούν κυρίως οι πιο αδύναμοι που σήμερα διστάζουν να κάνουν παιδιά. Ενώ πρόσθετα κίνητρα δίνονται ειδικά σε ζευγάρια που θα τεκνοποιούν νωρίτερα από τα 30 τους χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Όλα τα βρεφικά είδη, αλλά και τα είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Παιδικοί σταθμοί για όλα τα ελληνόπουλα στα πρώτα τους χρόνια. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση Ν.Δ.» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Θεσμοθετείται η ελεύθερη επιλογή της γυναίκας να ορίσει εκείνη τον χρόνο της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας, αντί για τους αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς που ισχύουν σήμερα.

Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αυξάνεται η άδεια σε μονογονεϊκές οικογένειες και επεκτείνεται η προστασία από απόλυση στους 24 μήνες αντί των 18 μετά τον τοκετό. Και σήμερα υπάρχουν πολλοί ασύδοτοι εργοδότες που δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία. Ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης θα περιμένει όσους επιστρέφουν στην εργασία μετά τη διακοπή για την ανατροφή τέκνων».

Θετικό το ότι συζητούν χωρίς αγριότητες οι πολιτικοί αρχηγοί γι’ αυτό το τεράστιο θέμα, αλλά μένει να δούμε αν τελικά θα εφαρμοστεί ένα εξειδικευμένο – και κυρίως μακροπρόθεσμο – πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας. Διότι λόγια ακούσαμε πολλά. Τώρα μένει να δούμε το πρακτικό αποτέλεσμα…

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50