24/02/2020 23:56:45

Ο Θεός, ο Τσίπρας και οι εκλογές

 

Αν αυτή την περίοδο θέλεις να κάνεις προβλέψεις για το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, είναι σαν να παίζεις ζάρια με ...το σύμπαν!

Ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας ξέρει, αφού δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

  • Τι περιμένει;
  • Ποιό είναι εκείνο που θα τον επηρεάσει;
  • Με ποιούς θα πάρει την απόφαση;

Ας επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις αρχίζοντας από την τελευταία ερώτηση.

1) Ο κύκλος των ανθρώπων που θα συζητήσει ο πρωθυπουργός το θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών είναι αριθμητικά πολύ περιορισμένος. Δεν πρόκειται να πάρει την απόφαση ούτε στο υπουργικό συμβούλιο ούτε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην «ομάδα των τεσσάρων» ο Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα ζητήσει - την τελευταία ώρα- τη γνώμη τους και αυτοί είναι οι κ.κ. Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης, Χαρίτσης και Φλαμπουράρης.

Με αυτούς και πάπαλα.

Τώρα διάφοροι υπουργοί, στελέχη και σύμβουλοι, μπορεί να λένε τη γνώμη τους, αλλά και ποιος τους ακούει....

2) Εκείνο που θα μετρήσει στο να πάρει απόφαση για τις εκλογές είναι τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις που ο ίδιος ξορκίζει! Αν ο ίδιος, έχοντας τις δικές του μετρήσεις και εκτιμήσεις, δει ότι η διαφορά με τη ΝΔ είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα - π.χ. 5-6 μονάδες- τότε θα πάει για Φθινόπωρο. Αν διευρύνεται επικίνδυνα, τότε θα έχουμε εθνικές εκλογές τον Μάιο.

3) Ο χρόνος που θα πάρει τις αποφάσεις του είναι εκεί, γύρω στις αρχές Απριλίου.

Όμως, εκτός από τις δημοσκοπήσεις και την πολιτική αίσθηση για το ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα, υπάρχουν και κάποιες «λεπτομέρειες» οι οποίες μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα προς τον Οκτώβριο.

Ας πούμε ότι ο Τσίπρας αποφασίζει εκλογές το φθινόπωρο - εκτός του ότι θα κυβερνήσει ακόμα πέντε μήνες- θα έχει τη δυνατότητα:

  • Να επιλέξει πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με θητεία τέσσερα χρόνια.
  • Να επιλέξει νέο έλληνα Επίτροπο για πέντε χρόνια.
  • Να του «κάτσει» στη... βάρδια του μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Εσείς στη θέση του, θα κάνατε εθνικές εκλογές τον Μάιο;

Υ.Γ.: Στην εφημερίδα έχουμε κάνει πρωτοσέλιδο για πρόωρες εκλογές τον Μάιο. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Όμως, «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Όπου Θεός, βάλτε... τον Τσίπρα! (Θεέ μου σχώραμε!)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.