search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:28
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Όχι σήμερα η δόση – Εκκρεμότητες με τον νέο νόμο Κατσέλη

11.03.2019 15:41
Μοσκοβισί: Όχι σήμερα η δόση - Εκκρεμότητες με τον νέο νόμο Κατσέλη  - Media

 

Αναμενόμενο θα πρέπει να θεωρείται το σημερινό “όχι” των δανειστών στη δόση καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με πιο σημαντική αυτή του νέου νόμου – πλαισίου για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια. Δεν θα ληφθεί σήμερα η απόφαση για την δόση των 970 εκατ. ευρώ ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup.

 

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για πρόοδο αλλά και για δουλειά που πρέπει να γίνει, ειδικά στο νέο νόμο Κατσέλη. Όπως ανέφερε, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα κυρίως σχετικά με τον νόμο Κατσέλη, όμως έχει γίνει ισχυρή πρόοδος γενικότερα, αλλά και σε αυτό το μέτωπο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση για εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα να ληφθεί τις επόμενες μέρες αν υπάρξει πρόοδος (σ.σ. απόφαση σε επίπεδο Εuroworking Group) ή διαφορετικά εκτίμησε ότι θα μπορέσει να ληφθεί το αργότερο στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Oικονομικών της 5ης Απριλίου.

Σημειώνεται ότι το ζητούμενο στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία το τρίτο θέμα στην ατζέντα είναι η Ελλάδα, είναι η αποτίμηση της δεύτερης έκθεσης της Κομισιόν σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Μία θετική απόφαση συνδέεται με την ενεργοποίηση των παρεμβάσεων ελάφρυνσης του χρέους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:26