20/10/2019 13:10:41

Βίλια Αττικής: Ρατσιστική επίθεση κατοίκων κατά προσφύγων - Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζαμαρίες (Video)

Βίλια Αττικής: Ρατσιστική επίθεση κατοίκων κατά προσφύγων - Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζαμαρίες (Video) - Media

 

Στο στόχαστρο 100 περίπου κατοίκων της περιοχής των Βιλίων Αττικής βρέθηκαν περίpoy  τους 80 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το κολαστήριο της Βιάλ στη Χίο σε ξενοδοχείο της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Παρασκευή.

Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας πόρτες και τζαμαρίες, και επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, ενώ το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε παρότι υπήρχε αστυνομική παρουσία στον χώρο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν κατόπιν ξενοφοβικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσμα της ακροδεξιάς δημάρχου της Μάνδρας - Ειδυλλίας, Γιάννας Κριεκούκη και άλλων μελών της δημοτικής αρχής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των ανθρώπων εκεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και μαρτυρίες συλλογικοτήτων και ανθρώπων από το περιστατικό, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το ξενοδοχείο, εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες, επιτιθέμενοι σε όσους πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο σημείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν αντέδρασαν.

Πληροφορίες: efsyn.gr , thepressproject.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.