24/01/2020 02:01:20

Τραγικό: Πέρασαν χειροπέδες σε 90χρονη επειδή πωλούσε δίχως άδεια κάλτσες στη λαϊκή (Video)

Τραγικό: Πέρασαν χειροπέδες σε 90χρονη επειδή πωλούσε δίχως άδεια κάλτσες στη λαϊκή (Video)  - Media

 

Σε μια εξαιρετική σύλληψη μιας επικίνδυνης κακοποιού προέβη η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Κατάφερε να συλλάβει μια 90χρονη γιαγιούλα η οποία πωλούσε στη λαική αγορά δίχως άδεια, καλτσάκια που είχε πλέξει η ίδια.

Φυσικά και τα όσα γράφουμε είναι ειρωνικά αφού ουδέποτε η 90χρονη γυναίκα δεν αποτέλεσε κίνδυνο για κανέναν. Το αντίθετο, με αξιοπρέπεια προκειμένου να ζήσει, έπλεκε καλτσάκια τα οποία ναι πωλούσε δίχως άδεια, στη λαική. Υπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου και στην περίπτωση της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου, το γράμμα εξαντλήθηκε με κάθε αυστηρότητα.

Η κ. Ηλιάδου μένει στους Αμπελοκήπους σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με τον συνομίληκο σύζυγο της. Προκειμένου να τα βγάλει πέρα πλέκει «τερλίκια». Τα τερλίκια είναι κάτι μάλλινες κάλτσες που έπλεκαν στον Πόντο οι γυναίκες. Στη συνέχεια πηγαίνει στη λαική και τα πουλάει.

Όπως καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, που δεν είχε άδεια.

Αφού τής πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό... Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ.Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.