search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Unicef: Το επικίνδυνο νερό “σκοτώνει” τα παιδιά περισσότερο από τις σφαίρες

22.03.2019 16:22
Unicef: Το επικίνδυνο νερό "σκοτώνει" τα παιδιά περισσότερο από τις σφαίρες - Media

 

Τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από διαρροϊκές ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση επικίνδυνου νερού παρά από πολεμικές πράξεις βίας, όπως αναφέρει η Unicef, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε.

Στο περιεχόμενό της (έρευνας) αναλύονται τα δεδομένα από 16 χώρες στις οποίες διεξάγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πολεμικές συγκρούσεις, όπως στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία και την Υεμένη. Στην ίδια έρευνα, διαπιστώνεται πως το μη ασφαλές νερό, τα ανεπαρκή συστήματα αποχέτευσης και οι κακές συνθήκες υγιεινής σκοτώνουν τριπλάσια παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών συγκριτικά με τον πόλεμο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νερού, προκειμένου να υπογραμμιστεί πως η πρόσβαση σε ασφαλές νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ως προνόμιο.

Η Unicef κατέγραψε από το 2014 ως το 2016, 85.000 θανάτους παιδιών από διάρροια εξαιτίας της κακής ποιότητας νερού και υγιεινής. Το ίδιο διάστημα λιγότεροι από 31.000 θάνατοι οφείλονταν στις συγκρούσεις, πρόσθεσε επικαλούμενη τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Οι άνθρωποι μπορούν πάντα να τρέξουν μακριά ή να βρουν προστασία από τις βόμβες και από τις σφαίρες, όμως θα αναζητήσουν νερό με κάθε τίμημα” λέει ο ο Ομάρ Ελ Χατάμπ, περιφερειακός διευθυντής της Unicef για θέματα νερού, περιβάλλοντος και υγιεινής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50