search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:28
MENU CLOSE

Επιστράτευσαν δυνάμεις του στρατού για την αντιμετώπιση των «κίτρινων γιλέκων»

23.03.2019 11:21
Επιστράτευσαν δυνάμεις του στρατού για την αντιμετώπιση των «κίτρινων γιλέκων»   - Media

 

Δυνάμεις του γαλλικού στρατού ενώθηκαν με την αστυνομία σήμερα στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων” εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στα Σανζ Ελιζέ αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες, που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση “Operation Sentinelle”, για να συνδράμουν την αστυνομία.

Θύλακοι διαδηλωτών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις για να συνεχίσουν σήμερα τις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο σε διαμαρτυρία για αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.

Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Μακρόν, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στα καύσιμα καταργήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:26