search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας να αφήσει στη ΝΔ τη διαπραγμάτευση για τα ελληνοτουρκικά

26.03.2019 06:51
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας να αφήσει στη ΝΔ τη διαπραγμάτευση για τα ελληνοτουρκικά - Media

 

Το συμβάν με τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που μετέβαινε στο Αγαθονήσι, με τα δύο τουρκικά F4 να παραβιάζουν ανήμερα της εθνικής επετείου τον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας 4 ναυτικά μίλια από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αντιμετωπίζεται από τη Ν.Δ. ως μία ακόμη απόδειξη γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τις επιφανειακές ερμηνείες και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα και την προκλητικότητα της γείτονος.

Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν εντελώς λανθασμένη τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιάννη Τσιρώνη, για μερίδιο της Τουρκίας στα ενεργειακά του Αιγαίου και για το καθεστώς του Καστελόριζου. Αυτές οι αναφορές, λένε από τη ΝΔ, στέλνουν τα λάθος μηνύματα στη λάθος στιγμή.

Από την οδό Πειραιώς καταδίκασαν απερίφραστα τη χθεσινή τουρκική προκλητική ενέργεια. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ανησυχούν ότι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού μέχρι τις εθνικές κάλπες περιλαμβάνει και την προώθηση αυτών των κρίσιμων θεμάτων στο μοτίβο της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωση του στο newpost.gr, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει άλλη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.

«Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διαπραγμάτευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:07