search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:10
MENU CLOSE

«Μαμά, πονάω»: Δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την κόρη της που είναι αλλεργική στο κρύο και στη ζέστη (Photos)

03.04.2019 16:13
«Μαμά, πονάω»: Δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την κόρη της που είναι αλλεργική στο κρύο και στη ζέστη (Photos) - Media

 

Από μια σπάνια αλλεργική πάθηση πάσχει η τριών ετών κόρη της και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την βοηθήσει να μην υποφέρει, στην πόλη Ντέρμπι της Μ. Βρετανίας.

Το κορίτσι βγάζει επώδυνες φουσκάλες, όταν κρύο ή ζεστό νερό ακουμπά το σώμα της.

Η Ellis Roberts παρατήρησε για πρώτη φορά τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα της μικρής Αθηνάς, αφού η οικογένεια πήρε ένα κουτάβι υπό την επίβλεψή του πέρυσι.

Στην αρχή, πίστεψε ότι η κόρη της ήταν αλλεργική στον σκύλο, αλλά αλλά τα εξανθήματα επιδεινώθηκαν.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Αθηνά έχει μια σπάνια μορφή αλλεργίας στην κνίδωση, σχεδόν ανύπαρκτη στα παιδιά, στην οποία το σώμα της αντιδρά στις ελαφρές αλλαγές της θερμοκρασίας με τον ίδιο τρόπο που θα συνέβαινε με ένα τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας.

Και αυτό σημαίνει ότι στο σώμα της ξεσπούν φαγούρα και οδυνηρές φουσκάλες κάθε φορά που το δέρμα της έρχεται σε επαφή με μια διαφορετική θερμοκρασία από τη θερμοκρασία δωματίου, όπως όταν πηγαίνει έξω για να παίξει ή όταν κάνει μπάνιο.

Η 26χρονη Ellis είπε: «Οι γιατροί δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί δεν έχουν δει ποτέ αυτό τον τύπο αλλεργίας σε ένα παιδί πριν. Είναι τρομερό όταν ακούτε την κόρη σας να φωνάζει”μαμά, πονάει” και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα».

Πλέον, η μητέρα χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές κρέμες στεροειδών στο σώμα και το πρόσωπο του κοριτσιού και της δίνει τρία διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Με αυτή την θεραπεία «τα επεισόδια δεν χειροτερεύουν, αλλά ταυτόχρονα δεν βελτιώνονται».

Επίσης, η φαρμακευτική αγωγή κάνει το κορίτσι να αισθάνεται συνεχώς κουρασμένο και προτιμά να μείνει στο κρεβάτι.

«Είναι σαν να έχω χάσει το χαρούμενο ξέγνοιαστο παιδί που είχα κάποτε. Έχει πραγματικά αλλάξει από τότε που ξεκίνησε αυτό το πράγμα, είναι σαν να την έκανε λυπημένη», λέει η μητέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50