search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:32
MENU CLOSE

Yπερπλεόνασμα 3,9% προβλέπει το ΥΠΟΙΚ – Από το «μαξιλάρι» ρευστότητας η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

05.04.2019 18:26
Ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για την Επιστρεπτέα, μείωση ενοικίων, παράταση στο επίδομα θέρμανσης - Ποιες επιταγές παγώνουν και για πόσο - Media

 

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε άνω των 800 εκατ. ευρώ τους δύο πρώτους μήνες του 2019 που υπερβαίνουν τον στόχο κατά 1 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο 9ο τεύχος του Οικονομικού Δελτίου του υπουργείου Οικονομικών (Economic Bulletin). Περίπου το ένα τρίτο αυτού του δημοσιονομικού πλεονάσματος οφείλεται, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ σε βελτίωση από τα αναμενόμενα έσοδα. Τα συνολικά καθαρά έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 344 εκατ. ευρώ. Τα φορολογικά έσοδα, ανήλθαν σε 7,55 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 195 εκατ. ευρώ, το οποίο αντανακλά κυρίως το υψηλότερο από τον αναμενόμενο ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2018, στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης, αναμένεται να είναι στο έδαφος του 3,9% του ΑΕΠ, υπερκαλύπτοντας τον δημοσιονομικό στόχο για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15