search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:48
MENU CLOSE

«Δεν έχουμε εξουσία διαθέσεως!»

12.04.2019 09:06
«Δεν έχουμε εξουσία διαθέσεως!» - Media

 

Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τα νομικά, ούτε με την ερμηνεία του συντάγματος, ούτε με το φιάσκο Novartis ή την φαρσοκωμωδία όπως την χαρακτήρισε ο κύριος Πικραμένος που η παραπομπή του αποκαλύπτει την πλέον ελεεινή και σκοτεινή πλευρά των κακοποιών σκευωρών. Γιατί το να παραπέμψουν τον Βενιζέλο, με όρους πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού, είναι κάτι που το έχουμε εμπεδώσει αλλά  επ’ ουδενί αποδεχθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά (…αριστερά) που τον έχουν στοχοποιήσει. Πρόκειται για πολιτικό μαζοχισμό, καθώς απολαμβάνουν όπως φαίνεται τον εξευτελισμό που τους επιφυλάσσει κάθε φορά.   

Το θέμα της νέας αντιπαράθεσης  Βενιζέλου – ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο ότι δεν αντέχουν την πανηγυρική δικαίωση του Βενιζέλου – με δική τους σφραγίδα! Στο ότι έστησαν μιαν ακόμα παγίδα στην οποία έπεσαν οι ίδιοι μέσα – αυτοεξευτελιζόμενοι. Στο ότι δεν τον έσυραν σιδηροδέσμιο στον ρωμαϊκό θρίαμβο που του ετοίμαζαν μνησίκακα…  

Το πρόβλημα της νέας αντιπαράθεσης Βενιζέλου – ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούμε πλέον στα πρωτοσέλιδα, επικεντρώνεται στο ότι αντί να βγει καπνός από την εξαγνιστική ανθρωποθυσία του, βρέθηκαν για μιαν ακόμα φορά -ως ατζαμήδες δήμιοι- με μουτζουρωμένα χέρια στα αναμμένα από τους ίδιους, κάρβουνα του θυσιαστηρίου τους. Στο ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ίσως για πρώτη φορά, πως για τις κακουργηματικές πράξεις προβλέπονται ανάλογες κυρώσεις. Στο ότι από τους νόμους και το σύνταγμα δεν εκπορεύονται μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις σεβασμού τους. 

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολυσυλλεκτική του κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» είναι ότι περιφρονεί βαθύτατα την δημοκρατία και τους θεσμούς της. Έχει διαμορφωμένη την παιδαριώδη όσο και ολοκληρωτική πολιτική πεποίθηση ότι μπορεί να στήσει τις δίκες της Μόσχας στην σημερινή Ελλάδα με όρους πολιτικού τυχοδιωκτισμού και απόπειρες θεσμικών πραξικοπημάτων, δίχως να λογοδοτήσει. Και ο Βενιζέλος είναι αυτός που τους απαντά όχι με «εξουσία διαθέσεως» αλλά με τους νόμους της πολιτείας και τους θεσμούς του πολιτεύματος.

Για αυτό και τον μισούν. Τους θυμίζει, όσο κανένας άλλος την δημοκρατία!  

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26