01/03/2021 00:00:06

Γιατί πρέπει να διαγράψετε άμεσα τον Internet Explorer από παντού

Γιατί πρέπει να διαγράψετε άμεσα τον Internet Explorer από παντού - Media

 

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν: υπάρχει ακόμα ο Internet Explorer; To πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε φθάσει να χρησιμοποιείται από το 90% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει εδώ και χρόνια σχεδόν... εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

H εμφάνιση του Mozilla Firefox και του Google Chrome, αλλά κυρίως τα μεγάλα προβλήματα ασφαλείας που το πρόγραμμα παρουσίαζε έκαναν τους χρήστες να εγκαταλείψουν τον Internet Explorer, ενώ η ίδια η Microsoft προσπαθεί από το 2015 να... απαλλαγεί από αυτόν.

Πλέον, με τα Windows 10 η εταιρεία προσφέρει ως περιηγητή τον Edge, ενώ πρόσφατα κορυφαίος τεχνικός ασφαλείας της Microsoft εκλιπαρούσε τους χρήστες να σταματήσουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer.

Δυστυχώς, πολλές εταιρείες έχουν προσαρμόσει τη διαδικτυακή τους παρουσία στον ΙΕ και δεν δείχνουν διατεθημένες να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις, ώστε να αλλάξουν τις ιστοσελίδες τους, με αποτέλεσμα ο ΙΕ να συνεχίζει να χρησιμοποιείται έστω και από πολύ λίγους.

Ωστόσο, πλέον η αποκάλυψη ότι ο ΙΕ μπορεί να κάνει το υπολογιστικό σας σύστημα ευάλωτο σε επιθέσεις, ακόμα κι αν δεν τον χρησιμοποιείτε, δίνει ένα ακόμα κίνητρο για να διαγράψετε οριστικά και αμετάκλητα το πρόγραμμα από τις μηχανές σας.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής ασφάλειας John Page ανακάλυψε ένα νέο σφάλμα ασφαλείας που επιτρέπει σε χάκερς να κλέβουν δεδομένα των χρηστών των Windows μέσω του ΙΕ, ακόμα κι αν αυτός είναι μη χρησιμοποιοιύμενος.

Ο Page διαπίστωσε ότι ο Internet Explorer είναι ευάλωτος σε επίθεση XML External Entity, αν ένας χρήστης ανοίξει ειδικά ένα επεξεργασμένο αρχείο τύπου .MHT.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε χάκερς να διαγράψουν δυνητικά τοπικά αρχεία και να διεξάγουν απομακρυσμένη αναγνώριση σε πληροφορίες που έχουν εγκατασταθεί.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι χάκερς θα εκμεταλλεύονται το «κενό» που υπάρχει χρησιμοποιώντας τα αρχεία .MHT, το οποίο είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται από τον Internet Explorer για τα web αρχεία του.
 
Επιμύθιο; Σβήστε τον Internet Explorer από τους υπολογιστές σας...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.