16/12/2019 11:52:12

Υπόθεση Novartis: Στην Ολομέλεια αύριο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Υπόθεση Novartis: Στην Ολομέλεια αύριο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου - Media

 

Να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ζήτησε ο κ Ανδρέας Λοβέρδος από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την προσβλητική τακτική των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται πίσω από τα ακαταδίωκτο που τους προσφέρει το Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προσερχόμενος στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εξήγησε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου στην τακτική δικαιοσύνη να αποδείξει την σκευωρία Νοβαρτις που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση εκτός της υπόθεσης Λοβέρδου συζητούνται τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τον κ. Μάριο Σαλμά και την υπόθεση αρθροσκοπήσεων, του κ. Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και του κ. Αριστείδη Φωκά.

Ο Μάριος Σαλμάς, ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για να αποδείξει την «πολιτική σκευωρία» σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος για μια ακόμα φορά ζήτησε δια υπομνήματος από τα μέλη της επιτροπής να αποπέμψει την υπόθεσή του, λόγω αναρμοδιότητας καθώς την περίοδο τέλεσης του φερόμενου αδικήματος ήταν υπουργός και άρα πρέπει να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Την ίδια τακτική, σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Κατά πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης είπε «όχι» στο να αρθεί η ασυλία του και αν θέλουν να του κάνουν πρόταση για εξεταστική και προανακριτική.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα συζητηθούν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.