search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:01
MENU CLOSE

Σοκαρισμένος ο Λυκουρέζος – «Αν είναι δυνατόν» δήλωσε βγαίνοντας από τον ανακριτή

19.04.2019 12:55
Σοκαρισμένος ο Λυκουρέζος - «Αν είναι δυνατόν» δήλωσε βγαίνοντας από τον ανακριτή - Media

 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών” οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θοδωρής Παναγόπουλος που συνελήφθησαν μετά από εντάλματα για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή, ο Α. Λυκουρέχος δήλωσε φορτισμένος: «Μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 ο Θοδωρής (εννοεί Παναγόπουλο) και εγώ; Αν είναι δυνατόν!».

Οι δύο δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Ήδη σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Θρρασύβουλος Κονταξής υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας. Όπως ανέφερε οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με το νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα. «Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο έτερος συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου Γ. Μαρακάκης τόνισε ότι ήταν “υπερβολή” η έκδοση ενταλμάτων. Σε γραπτή δήλωσή του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:01