07/07/2020 23:06:49

Στον ανακριτή σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στον ανακριτή σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Media

 

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Μ.Δευτέρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει, όμως, και ο δεύτερος γνωστός δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Οι δυο ποινικολόγοι μετά από ένα σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν, προετοίμασαν τις απολογίες τους σε συνεργασία με τους συνηγόρους τους και αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σε πολυσέλιδα υπομνήματα οι δυο κατηγορούμενοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν το κατηγορητήριο που τους εμφανίζει ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από το 2014.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους θα αντικρούσουν και το σκέλος της κατηγορίας που αφορά στην απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου που αφορά τα χρήματα που φέρονται να ζήτησαν για να κλείσει η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του προφυλακισμένου, πλέον, συναδέλφου τους για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας.

Τέλος, αφού οι δυο δικηγόροι απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του ειδικού εφέτη ανακριτή θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους, δηλαδή η προφυλάκισή τους ή όχι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.