search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:41
MENU CLOSE

Οργή Άγκυρας για το πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν από τις ΗΠΑ

22.04.2019 15:52
Οργή Άγκυρας για το πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν από τις ΗΠΑ - Media
 
Η Τουρκία επέκρινε σφοδρά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν εξυπηρετεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.
 
“Δεν αποδεχόμαστε μονομερείς κυρώσεις και περιορισμούς στο πώς θα οικοδομούμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
“Η απόφαση των ΗΠΑ να άρει τις εξαιρέσεις για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου δεν θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, όμως θα βλάψει τον ιρανικό λαό”, τόνισε.
 
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να μην παραχωρήσει άλλες εξαιρέσεις στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, όταν λήξουν οι τρέχουσες, στις 2 Μαΐου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50