search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Βόρεια Μακεδονία: «H Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε για να μείνε» δηλώνει αλβανός βουλευτής της συγκυβέρνησης

07.05.2019 06:50
Βόρεια Μακεδονία: «H Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε για να μείνε» δηλώνει αλβανός βουλευτής της συγκυβέρνησης - Media

 

«Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών συνιστά αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, των συνταγματικών αλλαγών και της νέας πραγματικότητας. Το νέο όνομα, Βόρεια Μακεδονία, είναι “fait accompli”, είναι ένα ζήτημα που έχει τελειώσει στην εγχώρια πολιτική σκηνή αλλά και στην περιφερειακή και την ευρωατλαντική», τόνισε ο βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI στη Βόρεια Μακεδονία Αρτάν Γκρούμπι, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την επομένη του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, που ανέδειξαν νικητή τον Στέβο Πεντάροφσκι.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αντιστραφεί, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εδώ για πάντα κι αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα των εκλογών μας έδειξαν ότι οι πολίτες το έχουν αποδεχθεί αυτό και μας έδωσαν το “πράσινο φως” για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του DUI, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο υποψήφιος που στήριξε το κόμμα του από κοινού με το SDSM (το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ), κατάφερε να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό πλέον. Αποτελεί τμήμα του Συντάγματος, είναι η πραγματικότητα στη Βόρεια Μακεδονία και το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών απέδειξε ότι η ευρεία πλειοψηφία των πολιτών την αποδέχεται, αποδέχεται το νέο όνομα και τη νέα πραγματικότητα καθώς αυτό είναι το μέλλον που είναι μπροστά μας. Μόνο με καλές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, να έχουμε καλές γειτονικές σχέσεις και να πορευτούμε προς την Ευρώπη με κοινό βήμα», υπογράμμισε ο Αρτάν Γκρούμπι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52