search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:05
MENU CLOSE

Το Ποτάμι: Ένα βήμα πριν την επανασυγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας 

07.05.2019 07:03
Διεργασίες και συζητήσεις για ένα «Νέο Ποτάμι»;  - Media

 

Ένα βήμα πριν από την επανασυγκρότησή της βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, καθώς σύμφωνα με πληροφροίες που υπάρχουν, η Επιστημονική Υπηρεσία της βουλής φέρεται ότι έχει γνωματεύσει θετικά. Και αυτό καθώς συμπληρώθηκε η απαραίτητη, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, πεντάδα βουλευτών που πρέπει να έχει ως ελάχιστο όριο προκειμένου να υφίσταται μία ΚΟ. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά η ΚΟ του Ποταμιού διαλύθηκε, ωστόσο μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα όπως και της Κατερίνας Μάρκου, που είχε αποχωρήσει από το κόμμα πολύ νωρίτερα (θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ) άνοιξε ο δρόμος για την αναπλήρωση των εδρών και την επανάκτησή τους. 

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» η μεν Αντιγόνη Λυμπεράκη είχε ορκιστεί πριν από το Πάσσχα καταλαμβάνοντας τη θέση του Αμυρά, ο δε Νίκος Νυφούδης ορκίστηκε χθες στη θέση της Μάρκου. Συν τους Θεοδωράκη, Λυκούδη, Μαυρωτά συμπληρώνονται πέντε βουλευτές. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος και ζήτησε τη βοήθεια της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Μένει πλέον ο Νίκος Βούτσης να πει το τελικό «οκέι».  

Η ανάρτηση της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50