search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Διαταγή Λευκού Οίκου σε πρώην σύμβουλο να μην παραδώσει έγγραφα

07.05.2019 17:22
Koρωνοϊός: Οι ΗΠΑ με 5.000 θύματα ασχολούνται με τους νεκρούς της... Κίνας  - Media

 

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την κλήτευση που είχε εκδόσει η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την οποία ζητούσε από τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκάν να της παραδώσει έγγραφα σχετικά με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τον νυν σύμβουλο του Λευκού Οίκου Πατ Τσιπολόνε, ο ΜακΓκαν διατάχθηκε να μην παραδώσει στοιχεία στην Επιτροπή αυτή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ του προέδρου Τραμπ και των Δημοκρατικών οι οποίοι ζητούν έγγραφα και μαρτυρίες σχετικές με διάφορες έρευνες.

Ο Τσιπολόνε, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τζέραλντ Νάντλερ αναφέρει ότι ο ΜακΓκαν έλαβε τα έγγραφα κατά τη διάρκεια της έρευνας του Μάλερ υπό την προϋπόθεση ότι “θα παρέμεναν υποκείμενα στον έλεγχο του Λευκού Οίκου για κάθε χρήση”.

Ο Νάντλερ είχε ζητήσει από τον ΜακΓκαν να παραδώσει τα έγγραφα σήμερα το πρωί.

“Επειδή ο κ. ΜακΓκαν δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να αποκαλύψει αυτά τα έγγραφα σε τρίτα μέρη, θα ζητούσε από την Επιτροπή να απευθύνει οποιοδήποτε αίτημα της στον Λευκό Οίκο” είπε ο Τσιπολόνε.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, προανήγγειλε ότι ο ΜακΓκαν δεν επρόκειτο να συμμορφωθεί με την κλήτευση της Επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44