search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:35
MENU CLOSE

«Αποκαλυπτήρια» για τον πρώτο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης (Photo/Video) 

16.05.2019 10:04
«Αποκαλυπτήρια» για τον πρώτο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης (Photo/Video)  - Media

 

Ιστορική ημέρα για το μετρό Θεσσαλονίκης καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου συρμού, ο οποίος έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Tα δύο από τα τέσσερα βαγόνια του πρώτου συρμού ακούμπησαν ράγες καθώς αφέθηκαν από τον τράκτορα που τα μετέφερε στις ράγες του αμαξοστάσιου της Πυλαίας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr παρών στην παρουσίαση του πρώτου συρμού έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Ιωάννης Τσιωνάς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στυλιανός Παππάς. Μάλιστα επιβιβάστηκαν στον συρμό μόλις εκείνος πάτησε στις ράγες, αποτελώντας έτσι τους πρώτους επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί μηχανικοί της Αττικό Μετρό ΑΕ, καθώς και Ιταλοί μηχανικοί από το εργοστάσιο της Hitachi, όπου προέρχεται ο συρμός.

Πρώτος επιβιβάστηκε στο συρμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Να σημειωθεί πως ο πρώτος συρμός αποτελείται από τέσσερα βαγόνια συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων (περίπου 13 μέτρων το καθένα) και ξεκίνησε εδώ και αρκετές ημέρες το… ταξίδι του από το από το Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου και έφτασε στις 5.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δηλώσεις αμέσως μετά έκανε ο Γιάννης Μυλόπουλος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Είναι μια δικαίωση για εμάς που δουλέψαμε σκληρά. Είναι μια ιστορική μέρα, αλλάζουμε σελίδα και στο Μετρό”.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50