search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Κυριακή κοντή γιορτή

23.05.2019 09:11
Κυριακή κοντή γιορτή - Media

 

Σχεδόν όλη η προεκλογική περίοδος καταναλώθηκε στο μείζον πολιτικό πρόβλημα της χώρας που εστιάζεται στη διαφορά που θα έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – με την γενική παραδοχή της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις εκλογές μάθαμε το κάτι παραπάνω μας. Δηλαδή, πως η ήττα δεν είναι ήττα αλλά εξαρτάται από τη διαφορά (την οποία κανείς δεν ορίζει με αριθμούς).

Η ήττα ερμηνεύεται κατά το δοκούν από κάθε κόμμα. Το αποτέλεσμα που προκρίνουν οι πολίτες, το αποφασίζει ο κάθε κομματικός μηχανισμός.  Έτσι υπονοείται ότι η διαφορά ενός 3% με 4%, δηλαδή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων, δεν έχει καμία σημασία – ενώ όπως είναι γνωστό, οι μέγιστες διαφορές που έχουν καταγραφεί σε Ευρωεκλογές, κυμαίνονται μεταξύ του 3% και του 5%! 

Στη εποχή του ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν έχει αξία η αποδοκιμασία αλλά μόνο η διαχείρισή της. 

Εκτός του ότι αυτή η προσέγγιση αποτελεί βαθύτατη προσβολή στη δημοκρατία  καθώς αποδυναμώνει την ψήφο του πολίτη, την υποβαθμίζει μετατρέποντας το ποιοτικό σε ποσοτικό μέγεθος. Πάει η αξία της μιας και μοναδικής ψήφου! Στην ουσία δεν την προσμετρούν και την περιφρονούν.  

Σε όλη την τετραετή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε ένα βασικό χαρακτηριστικό: ο βίαιος ανορθολογισμός, η ξεδιάντροπη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτή η πολιτική ανισορροπία διέφθειρε την κοινωνία και τον καθημερινό μας λόγο με συνέπεια να βλέπουμε μαύρο και να ομολογούμε άσπρο. Όπως εξοντώθηκαν και οι αποχρώσες διαφορές, οι ιδεολογικές αποκλίσεις.

Ο ακροαριστερός κύριος Πάνος Λάμπρου,διαπρεπές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρας υπεράσπισης της 17ης Νοέμβρη ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μπορεί δίχως πρόβλημα να συνυπάρχει άνετα με μια σειρά γνωστών ακροδεξιών αστέρων που συμμετέχουν αρμονικά στην κυβέρνηση και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ΚΙΝΑΛ (των Τσολάκογλου, των γερμανοτσολιάδων, των κλεφτών και προδοτών) πρέπει προκαταβολικά να δηλώσει ότι αποτάσσεται τον … «ακροδεξιό» Μητσοτάκη! 

Μονά – ζυγά κληρώνει ΣΥΡΙΖΑ… Έτσι, όμως, μπορείς να διανύσεις το πολύ μια τετραετία δρόμο. Μετά, το πολίτευμα έχει την κακή συνήθεια της αξιολόγησης την οποία συμπαθεί ελάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ. 
 Και την Κυριακή, θέλει δεν θέλει, θα περάσει από τρεις αξιολογήσεις: των Δημοτικών εκλογών, των Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50