search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:27
MENU CLOSE

«Κάλπικο δίλημμα» – Το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. θα σπάσει, δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2074
23-5-2019
24.05.2019 03:00
kinall_1.jpg

 

Στο τέλος μιας προεκλογικής μάχης που είχε πολύ… Ανδρέα Παπανδρέου, το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με ένα ψηφοδέλτιο που επαναφέρει το λογότυπο και το όνομα του ΠΑΣΟΚ, και ελπίζει ότι το βράδυ της Κυριακής θα πάρει ένα μήνυμα που θα του επιτρέψει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Το ιδανικό σενάριο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι να… «ναυαγήσει» το σχέδιο των Τσίπρα – Μητσοτάκη (η Φώφη Γεννηματά έχει καταγγείλει και τους δύο ότι τροφοδότησαν σκοπίμως το σκηνικό της μεταξύ τους σύγκρουσης για να ανακόψουν την άνοδο της εκλογικής επιρροής του Κινήματος Αλλαγής) και στο Ευρωκοινοβούλιο να είναι η τρίτη ελληνική δύναμη, πάνω από τη Χρυσή Αυγή.
Σε κάθε περίπτωση, και το Κίνημα Αλλαγής αντιμετωπίζει την ευρωκάλπη ως πρόβα για την εθνική κάλπη μια και θα μπορέσει να δει στην πράξη εάν οι πολίτες έχουν πειστεί από το μήνυμα για την προοδευτική αλλαγή, το οποίο κυριάρχησε στην προεκλογική ατζέντα του κόμματος.

Ενδυνάμωση

«Ημέρα απόρριψης της πόλωσης και του διχασμού που τροφοδοτούν οι δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού και του κάλπικου διλήμματος ανάμεσα στη δεξιά του παρελθόντος, που ποθεί να παλινορθώσει ο κ. Μητσοτάκης, και τη νέα δεξιά, που έφτιαξε ο κ. Τσίπρας συγκυβερνώντας για χρόνια με ακροδεξιούς και πάσης προέλευσης κυνηγούς καρεκλών» χαρακτήρισε την προσεχή εκλογική Κυριακή η Γεννηματά σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Απευθύνοντας προσκλητήριο συσπείρωσης η Γεννηματά υποστήριξε πως «ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής ισοδυναμεί με ενδυνάμωση του κοινού αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που στήριξαν την πατρίδα μας στα δύσκολα και επιστρέφουν δυναμικά για να εγγυηθούν την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη». Το μήνυμα «δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής τώρα» κυριάρχησε στην ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά, μήνυμα το οποίο θα επαναλάβει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη η επικεφαλής του Κινήματος. 

Τρίτος πόλος

Σε κάθε περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τον «άγνωστο χ» στις ευρωεκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν ενισχυμένο. Μένει αυτό να διαπιστωθεί και το βράδυ των εκλογών. Στη Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν ότι το μήνυμα «αυτονομίας» και «αυτοδιάθεσης» του Κινήματος Αλλαγής που η Γεννηματά στέλνει σταθερά το τελευταίο διάστημα, ασκώντας κριτική εξίσου στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., θα «περάσει» στους ψηφοφόρους οι οποίοι θα μετατρέψουν το κόμμα σε τρίτο πόλο και θα το ανταμείψουν με την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές. 

«Το τεχνητό δίπολο που εξυπηρετεί και τους δύο θα σπάσει από τον μοναδικό προοδευτικό πόλο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής» σημείωσε ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης στον ραδιοφωνικό News 24/7. Εστιάζοντας τα «πυρά» του προς το «γαλάζιο» στρατόπεδο και τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν πρέπει να τρέφουν καμία αυταπάτη ότι έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική συγγένεια με το Κίνημα Αλλαγής. Η συγκυβέρνηση του 2012 έγινε υπό ειδικές συνθήκες, ώστε η χώρα να μην πέσει στα βράχια». 
Όπως ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, «είναι σαφές ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει και υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού. Η απάντηση σε όλους δεν είναι ούτε η επταήμερη εργασία, που εισηγείται η Ν.Δ., ούτε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κοινωνικές ανισότητες δεν είναι φυσικό φαινόμενο, οπότε και αποδεκτό. Η απάντηση που δίνει το Κίνημα Αλλαγής είναι: Όχι στη συντήρηση και όχι στον λαϊκισμό». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50