search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:34
MENU CLOSE

Το λάθος του Τραμπ και το «μαχητικό-όνειρο» που δεν υπήρξε ποτέ (Photo)

24.05.2019 18:07
Το λάθος του Τραμπ και το «μαχητικό-όνειρο» που δεν υπήρξε ποτέ (Photo) - Media
 
Ένα λάθος του Ντόναλντ Τραμ προκάλεσε πραγματικό χαμό σε όσους ασχολούνται με τα στρατιωτικά ζητήματα και ιδίως με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είχε πει σε Αμερικάνους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να παραδίδουν στη Νορβηγία τα μαχητικά F-35 και F-52. Με μια διαφορά: ΔΕΝ υπάρχει ως τώρα μαχητικό F-52, τουλάχιστον έξω από βιντεοπαιχνίδια.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: το ανύπαρκτο F-52 στηρίζεται σε ένα απολύτως πραγματικό αεροσκάφος, το YF-23, ένα πρωτότυπο αεροσκάφος το οποίο είχε σχεδιαστεί μαζί με το YF-22, το οποίο εξελίχθηκε στο διαβόητο F-22.
 
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οι ΗΠΑ προωθούσαν το πρόγραμμα του Προωθημένου Τακτικού Μαχητικού, το οποίο κατέληξε στο F-22, ωστόσο, στο πρόγραμμα λόγο είχαν ταυτόχρονα η Αεροπορία και το Ναυτικό.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Lockheed παρουσίασε δύο διαφορετικά μοντέλα, το YF-22 και YF-23, το ένα για της Αεροπορία και το άλλο για το Ναυτικό. Ωστόσο, το Ναυτικό απέρριψε το YF-23 και προτίμησε μια εκδοχή του YF-22.
Το σχέδιο μπορεί να απορρίφθηκε, ωστόσο, σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιού βρήκαν ενδιαφέρον το YF-23 και το χρησιμοποίησαν για να σχεδιάσουν το φανταστικό F-52, στο οποίο, προφανώς από λάθος αναφέρθηκε ο Τραμπ.
 
Ωστόσο, το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει, οπότε το F-52 ίσως κάποια στιγμή γίνει πραγματικότητα.
 
Πληροφορίες: National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50