01/04/2020 00:48:02

Το λάθος του Τραμπ και το «μαχητικό-όνειρο» που δεν υπήρξε ποτέ (Photo)

Το λάθος του Τραμπ και το «μαχητικό-όνειρο» που δεν υπήρξε ποτέ (Photo) - Media
 
Ένα λάθος του Ντόναλντ Τραμ προκάλεσε πραγματικό χαμό σε όσους ασχολούνται με τα στρατιωτικά ζητήματα και ιδίως με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είχε πει σε Αμερικάνους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να παραδίδουν στη Νορβηγία τα μαχητικά F-35 και F-52. Με μια διαφορά: ΔΕΝ υπάρχει ως τώρα μαχητικό F-52, τουλάχιστον έξω από βιντεοπαιχνίδια.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: το ανύπαρκτο F-52 στηρίζεται σε ένα απολύτως πραγματικό αεροσκάφος, το YF-23, ένα πρωτότυπο αεροσκάφος το οποίο είχε σχεδιαστεί μαζί με το YF-22, το οποίο εξελίχθηκε στο διαβόητο F-22.
 
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οι ΗΠΑ προωθούσαν το πρόγραμμα του Προωθημένου Τακτικού Μαχητικού, το οποίο κατέληξε στο F-22, ωστόσο, στο πρόγραμμα λόγο είχαν ταυτόχρονα η Αεροπορία και το Ναυτικό.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Lockheed παρουσίασε δύο διαφορετικά μοντέλα, το YF-22 και YF-23, το ένα για της Αεροπορία και το άλλο για το Ναυτικό. Ωστόσο, το Ναυτικό απέρριψε το YF-23 και προτίμησε μια εκδοχή του YF-22.
Το σχέδιο μπορεί να απορρίφθηκε, ωστόσο, σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιού βρήκαν ενδιαφέρον το YF-23 και το χρησιμοποίησαν για να σχεδιάσουν το φανταστικό F-52, στο οποίο, προφανώς από λάθος αναφέρθηκε ο Τραμπ.
 
Ωστόσο, το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει, οπότε το F-52 ίσως κάποια στιγμή γίνει πραγματικότητα.
 
Πληροφορίες: National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.