13/12/2019 04:17:29

Μακρόν: Η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική» αλλά η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει την πολιτική της

Μακρόν: Η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική» αλλά η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει την πολιτική της - Media

 

Αξιοπρεπές χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική».

Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια «καλή είδηση».

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα «εντείνει» την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ, το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά, θα κερδίσει την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 24%. Το κόμμα LREM του Μακρόν, με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο την Ναταλί Λουαζό, έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22-23%.

Η έκπληξη αυτών των εκλογών ωστόσο θεωρούνται οι Πράσινοι (EELV), που εκτοξεύονται στην τρίτη θέση, με ποσοστό γύρω στο 12%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.