search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Βαριές «καμπάνες» για την Αιξωνή

22.03.2012 07:45
Βαριές «καμπάνες» για την Αιξωνή - Media

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης στους κατηγορούμενους για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης στους κατηγορούμενους για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

21 εκ των 26 κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι. Οι έξι εκ των οποίων είναι συμβολαιογράφοι, οι πέντε δικηγόροι, οι δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι επτά ιδιώτες.
Στους κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης, με αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις, της εν λόγω δασικής έκτασης του Δημοσίου επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.

Να σημειωθεί, ότι η υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο των ερευνών για το «παραδικαστικό κύκλωμα», όταν εντοπίστηκε δικαστική απόφαση της Αντωνία Ηλία, στην οποία επιτρεπόταν η μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης σε δύο Κύπριους επιχειρηματίες, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε τις μεταγραφές συμβολαίων, δεδομένου ότι η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1939.
Ένοχοι κρίθηκαν οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη και Αθηνά Τσατσαρώνη. Οι δικηγόροι: Βασίλης Αγιασοφίτης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Πέτρος Σφαλακάτος,
ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης, οι επιχειρηματίες Τζων Κωνσταντινίδης και Κωνσταντίνος Γεωργίου καθώς και οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο επέβαλε 5 φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών στον επιχειρηματία Τζων Κωνσταντινίδη και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.
Στον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε 5ετής ποινή φυλάκισης και στον  Βασίλη Αγιασοφίτη ποινή κάθειρξης 4 ετών και 9 μηνών.
Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 έτη.
Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια, οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη. Εντούτοις τους επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50