search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Γιατί αποχωρεί ο Θεοδωράκης – Το μέλλον του Ποταμιού

29.05.2019 06:14
Γιατί αποχωρεί ο Θεοδωράκης - Το μέλλον του Ποταμιού  - Media

Δυσοίωνο προβλέπεται να είναι το μέλλον του Ποταμιού μετά και την χθεσινή πρόθεση παραίτησης του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι, στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε μόλις 1,51 %. 

Το Ποτάμι τώρα θα συζητήσει το θέμα της καθόδου του κόμματος στις εκλογές με τα μέλη του Ποταμιού αλλά και το πολιτικό του μέλλον. Χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης έδειξε ως διάδοχο τον Γιώργο Μαυρωτά, αν και οι συνεργάτες του διευκρίνιζαν πως ανακοίνωσε πρόθεση και όχι παραίτηση και πρότεινε το Ποτάμι να μην κατέβει στις εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δε θα είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως θα γίνει προσπάθεια η οργάνωση και η σφραγίδα να κρατηθούν για να αξιοποιηθόυν σε πιο ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες. Με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ηςΙουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24