search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:21
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη – Στο υπουργικό παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις

29.05.2019 08:06
4760314.jpg

 

Συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει μια πρώτη οργανωμένη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει να αναδειχθούν και οι βασικές κατευθύνσεις για την επανεκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας, εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και η Συντονιστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να έχει συνολική εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή της διεξαγωγής των εκλογών στις 7 Ιουλίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά το αρχικώς υπολογιζόμενο, στις 30 Ιουνίου (“έπαιζε” και η 23η Ιουνίου αλλά ως λιγότερο πιθανή). Το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι η ανάγκη να έχει ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου, ενώ πολλοί θεωρούν ότι η επιλογή ημερομηνίας υπαγορεύτηκε και από την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστέι καλύτερα μετά την ήττα των ευρωεκλογών από την οποία το κόμμα φαίνεται να αιφνιδιάστηκε.

Από την αντιπολίτευση εξαπολύεται επίθεση προς την κυβέρνηση με την κατηγορία ότι επέλεξε αυτή την ημερομηνία προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κάτι που πάντως άφησε ανοιχτό χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέροντας σε επίσημη δήλωσή του: “Η χώρα έχει σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον Κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι εν όψει εκλογών”.Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να υπογραμμίσει ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (δια του Ευάγγελου Βενιζέλου) αντέδρασαν συντονισμένα επειδή φοβούνται και τώρα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη όπως οι κυβερνήσεις του “παλαιού καθεστώτος”.”Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό ηγεσίας της δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου;”.

Πάντως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν την προκήρυξη των εκλογών. Κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό μεν το ενδεχόμενο δεν έχει όμως αποφασίσει και ζυγίζει το ζήτημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50